Vorige blz. Volgende blz. >

De Hulsterloo Route (06/03/2005)
37 km, alle type fiets, 6-kant bewegwijzering

Een Rechteroevenaar is niet zo geneigd om van kant te wisselen… Zeker niet als het een gure maartse zondag is en de benen nog niet goed meewillen. Maar toch aan de tocht begonnen. In mijn geval was de startplaats de kerk van Kieldrecht.
Zuidwaarts Kreek volgen en LA aan de Gemenestraat Vlak voor Meerdonk niet de Bloempotstraat (wie bedenkt toch die straatnamen???) maar RA de Kloosterstraat in. Rij het onooglijke dorpje door en zet je op de Dijkstraat. Je gelooft het nooit, maar hier rij je bovenop..jawel … een dijk !!!wat wel mooi karren is. Halfweg een levensgevaarlijke RA richting Lange nieuwstraat nét iets minder mondaine winkels dan die in Brussel. LA over de Parlabrug en weer RA de Koningspolderstraat in. Kutbaan met tegenwind! Ff RA en het kleine Fortstraatje L in. Ben eens op zoek gegaan naar het oude Spaanse Fort... Maar dat hebben ze mee terug genomen denk ik!
Aan Paal 274 de grens over. Clinge & De Klinge Samen één groot dorp eigenlijk. Wel mooie weg om uit De Klinge te rijden! Weer ff België maar aan paal 276 zitten we (voor lang) weer in NL. De Waterstraat loopt langs de oude spoorweg tot bijna in Hulst.
Plan hier een stop... Plezant stadje, en vooral, de volgende 25 km zijn droog !!! Verlaat Hulst via de Dobbele poort en werk je naar de Zoutestraat.

Deze volg je tot je weer op de dijken komt richting Graauw. De grillige vorm van de dijken zou komen door de verschillende dijkbreuken. (heb ik ook maar van horen zeggen hé). In Graauw (grappig ollands dorp) moet je volgens de kaart van de dijk en weer er op...allemaal niet nodig! Volgen tot aan't Boerenmagazijn. Hier scherp LA de Beerweg op. Nu nog wat Polderen tot in Nieuw-Namen, De grens weer over aan paal 271 en we zijn weer aan de kerk waar we vertrokken waren.

In Grauw ben je héél dicht bij het Verdronken land van Saeftinge vaut le détour om het op zijn Michelin's te zeggen.
Volg hiervoor de Middelweg tot aan Emmadorp. Hier is een "officiele" ingang van het stukje natuur. Zorg er wel voor dat het laagtij is...

En zondags staat er aan de kerk van Verrebroek een hotdog kraampje...zie dat je geld bijhebt, want ik stond daar met een maag vol goesting en geen centen !

Wel, zo aan de verkeerde kant van 't water rijden viel wel mee...Wel oppassen anders: Vorige week hebben ze hier nog een missionaris opgegeten!! ;O)klik hier om terug te keren naar de eerste blz.