Vorige blz. Volgende blz. >

Reimerswaal: Yerseke - Bath
48 km, Alle types fiets, goei banden!!

Van oudsher wordt er vertrokken op de parking bezuiden de Oesterdam. Volg een klein stukje de Oude Rijksweg Westwaarts, en draai dan rechts de Bathpolderweg op. Op het Einde rechtdoor De Noordschans. Hou vanaf nu zoveel mogelijk Rechts. Je kunt tot in Yerzeke rijden over de dijken met enkele meters naar rechts de Oosterschelde. Hier neem je de Havendijk, de Varkensdijk, de Van Zoelenstraat en de Boerenpolderweg Om uiteindelijk op de Postweg te geraken. NIETS moet uiteraard!! Yerzeke is een fijn dorp en wat rondhangen, visje eten, biertje drinken zijn zonder meer VERPLICHT hier! De volgende 25 km kom je geen levende ziel meer tegen! Werk je dus rustig naar de Postweg of neem moedig de breedsendijk tot aan de monding van het kanaal tussen Wester- en OosterSchelde. Neem nu in beide gevallen de toepasselijke Kanaalweg richting Zuiden. Blijf dit volgen onder de spoorweg (bekijk de electrische leiding eens, daar waar de brug is...is ook geen bovenleiding...straf hé), en over de autostrade tot aan de Sluizen. Draai hier Linksaf De Zanddijk en direct rechts de Eendepoelweg op anders moet je wat verder 4 dijken dwarsen. Been there, done that and got the F* T-shirt to prove it. Als je wat bagage bijhebt is dat knudde! Werk jezelf richting Zuid-oosten door Kruiningen tot je via de Blauwhoefseweg of de Hogenakkerweg op de Polderweg komt.

Nu zit je aan de dijken langs de WESTERschelde. Draai links de Inkeldijk op. Via o.a. de Vroomweg, Zusterzand en Zimmermanweg kom je in Bath. - De laatste maal dat ik deze trip deed (juli 2005) was men het fietspad aan de andere kant van de dijken helemaal aan het vernieuwen / doortrekken, je rijdt dan vlak naast de Schelde!! Vééél mooier !! - Op het einde van de Dumoulinweg moet je links de Bathsedijk op, maar eerst draai je rechts de dijk op. Dit is de beruchte "Bocht van Bath". Zet je hier ff en Aanschouwt den booten op den Stroom.
Bij wat helder weer heb je hier een ongeloofelijk zicht op de westerschelde.
De Bathsedijk volgen we tot aan de Westelijke spuikanaalweg. Hier links, De autostrade onder en we staan weer waar we vertrokken.
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,
Nog één tip: Let op voor de paden waar men gemalen (oester?)schelpen heeft gestrooid. Dit zijn naalden die je banden moeiteloos perforeren. Ik heb al 2 keer prijs gehad !!!

Je weet ondertussen wat ik denk van fietsen in Zeeland, maar windarme dagen zijn toch aan te raden.
Kaart 1
Kaart 2
Kaart 3

klik hier om terug te keren naar de eerste blz.