Vorige blz. Volgende blz.

De Panne - Stabroek 09/2004
188 km, Alle types fiets, goei kaarten

Mijn eerste lange afstandsrit.
Eigentlijk ben ik begonnen iets boven Duynkerke, om toch ook eens in Frankrijk gereden te hebben. Eerste overnachting in De Panne: Hotel Montana: Aanrader!! fietske mocht ook binnenslapen, fijn!
Dag 1: Van de Panne naar Cadzand 84 km
Begonnen met braafjes de kustweg te volgen, werkt prima, af en toe eens de dijk op... Maar het eerste obstakel is al in Nieuwpoort, je moet daar rond de havengeul, maar dat lukt best.
Westende, Middelkerke, Raversijde, Mariakerke en dan Oostende.. Hier ben ik zwaar de mist ingegaan omdat mijn afgedrukte kaartjes van MS Autoroute niet gedetailleerd genoeg waren!! De weg gevraagd aan 2 postbodes...één kende zijn stad ook niet, en de andere wou wat de flauwe plezante uithangen: Never Laugh with a biker in despair!!!!
Dat was een belangrijke les: In steden MOETEN je kaartjes meer detail hebben, straatnaam niveau!!
Verder naar Bredene en De Haan Hier ff gepauzeerd, wegens nogal fan van dat dorp! Wenduine, Blankenbourg, Zeebrugge en Hokke Knijst en rond het Zwin !! Wederom: kaarten met veel detail of een GPS is onontbeerlijk!! Uiteindelijk Cadzand-Bad. Overnacht in Hotel De schelde: Zeer duur en zeer slecht!!! Afrader van jewelste!!

Dag 2: Cadzand naar Stabroek 104 km

Over de dijken naar Breskens bij een gezellige stormwind...Tandenbijten en NIET van de dijk afwaaien !!! In Breskens de overzet naar Vlissingen bij storm ECHT een belevenis!! (uren van het veer vind je hieronder)
In Vlissingen Weer wat aan het brollen geweest (zie probleem vorige blz.) maar back on track langs Rittem, Nieuwdorp, 's Heerenhoek, Ovezande en 's Gravenpolder neem hier de "weg langs de zeedijk" en werk jezelf tot aan de sluizen van Hansweert ga erover en volg de Eendepoelweg tot in Kruiningen. DAN pas terug naar de dijk rijden. Vroomweg, Zusterzand en Zimmermanweg zijn enkele namen van wegen die je neemt, tot in Bath. Neem hier via de Batseweg de brug over de Schelde-Rijnverbinding en rij door de polder tot vlak voor Ossendrecht. Hier zuidwaarts naar Za-vliet en Bendrecht. Via de Absdreef ben ik dan Stabroek binnengereden.

FUN!! en Zeeland ...Heb iets weetjewel


Veerdienstklik hier om terug te keren naar de eerste blz.