Vorige blz. Volgende blz.

Minpunt: Het is zondag, en dan is er op het hele eiland geen enkele Pub die na 17:30 eten verschaft. En restaurants… Ho maar, dat kennen (lees WILLEN) wij hier niet. Dus dan maar fastfood: afschuwelijke Pizza's en rond een uur of negen: lights out!

Maandag 14/08
GIETEN!! Even langs Tesco's voor een voorraad water, een omvormstekker, en energy-food voor onderweg. Daarna English breakfast. Alles wat er moet opliggen ligt erop, maar tomaten uit blik en ge-nuke-te worstjes is toch anders dan 20 jaar geleden.
De reis ging GPS gewijs naar Thetford. Hier hebben we niet al te veel rondgelopen… Grijs plattelandsstadje. Dus direct de trein op - Treinen zijn dan weer héél fietsvriendelijk in Engeland: op ALLE treinen is er plaats voorzien en het kost NIETS!!- richting Cambridge. In het centrum van de stad de Info bezocht, en 15 minuten later was het douchewater al aan het stromen. Die avond al wat rondgewandeld in Cambridge en gegeten in een ECHT restaurant… met buitenlandse wijn….LUXE!!

Dinsdag 15/08 : Cambridge.
Het weer is er op vooruit gegaan… nog niet echt zon, maar het regent minder, en Cambridge is een echte aanrader. Mooie architectuur, schitterende parken, zeer veel "tussendoorweggetjes" Schitterend voor een citytripje van een dag of 2-3. Huur een fiets en je bent een gelukkig mens.

En er zijn heuse restaurants, koffiehuizen, winebars,… bijna zoals in de beschaafde wereld!! Doe vooral de toer van de colleges, "the backs" = de groene gordel rond de colleges, de Cam met de narrowboats en de schitterende binnenstad. 's Avonds gegeten in "Al Casbah", een Algerijn… EXQUISIT!! Logies: railway lodge aan Tennison road. Met een billy Connely sound-alike als landlord. Born in northern Ireland you know.

Woensdag 16/08
Vertrek vanuit Cambridge langs drukke wegen ZONDER fietspaden en met veel roundabouts. De E40 geblinddoekt oversteken is minder gevaarlijk. Richting Newmarket. Dit blijkt het centrum van de "horseracing" te zijn in Engeland. Parcours zover je kunt kijken, schitterende aangelegde grasvelden in de glooing van het landschap… mooi!! Het stadje zelf had ook meer iets Zuid-Frans dan Engels.
Hier weerom de trein op via Ipswitch naar Felixstowe. Een B&B op de dijk, en lekker ontspannen. In de late namiddag de kaart van het Indisch restaurant "The Blue Naan" gaan halen, ons op het terras van een Pub met zeezicht gezet, en 2 uur ( en een hoop Guinness ) later zaten we aan tafel. Quantaliteit!! De garçon had nog nooit 2 mensen deze hoeveelheid met een spicy-factor 12 zien wegwerken (echt waar!!). Daarna een Irish Coffee in de lokale trendy kroeg.. Hoe ze die daar maken WIL je nog niet weten!!
klik hier om terug te keren naar de eerste blz.