Volgende blz. Volgende blz. >

Oesterdam en de Kreekkrak Sluizen (31/07/2005)
40 km, Alle types fiets, niet bewegwijzerd

Dit is een herziening van de eerste "druk". Er zijn weer wat bange mensen en dus ook weer wat hekken en prikkeldraad bijgekomen waardoor de route iets anders is geworden. (maar nog even mooi!!)
Natuurlijk wordt er vertrokken vanop "mijn" parkingetje aan het begin van de Oesterdam.
Draai direct rechts de dam op en geniet: 12 kliks "door" de Oosterschelde. Op het einde rij je onder het duikertje, De Cruyshoekweg, R. de Ceresweg op, de Boomdijk, de Mosselhoeksewegen de Gemaalweg. Rij nu de dijk op en blijf die volgen tot je links beneden het eetcafé De sixties ziet. Zet je hier op het terras en eet een uitsmijter! Ze zijn hier LEGENDARISCH!
Vervolgens rij je langs de sjieke Kaai en over de brug van het Schelde-Rijn kanaal. Beneden R. de Noorderkreekweg. Op het eind L. de Tholensewegop. Aan her rondpunt R. de Nieuw Beijmoerseweg, dit wordt de Ringersweg. Nu R. de Randweg West op tot de Van Gorkumweg. Hier Rechtsaf. Deze weg gaat naadloos over in de Noordlandse weg. Vaarwel bewoonde wereld!
Blijf dit baantje volgen, voorbij de slagbomen, tot aan het rond punt. Ga hier rechts, over de "catlle grating" en blijf volgen...eerst enkele bochten links en dan een heel stuk rechtdoor. Dit is de Kreek Krak Dam.

Als je geluk hebt staan hier schapen! Is wel lachen zo tussen die verdwaasde beesten rijden.
Op het einde moet je links rond de sluizen. Blijf het pad volgen (weer langs Knoerte windmolens) tot je op het parallelle baantje met de Oude rijksweg komt.
Nu moet je enkel de "longest bridge" over ( Exact 2 km !!!) en we zijn terug waar we vertrokken waren.

Er zijn andere manieren om rond te rijden, Je kunt bvb. ook langs het "Markizaat" terugkomen, ook heel sjiek rijden! maar gebruik hiervoor de meegeleverde kaartjes

Voor de Pocket PC mannen ook een versie voor Pocket Streets.

Bij mooi weer en weinig wind..FANTASTISCH !!
Bij regen en harde wind..nog VEEL FIJNER !!Tholen
Kreek krak en Markizaat
Pocket Streets
klik hier om terug te keren naar de eerste blz.