Vorige blz. Volgende blz.

Engeland (12-18/08/200)6    4880
(Felixstowe-Cambridge) -190-km

12-13/08 vertrek
Er is tegenwoordig een vaste bootverbinding tussen Antwerpen en Felixstowe. Boten van 300 m en meer met plaats voor een passagier of 7-8… moet je niet vragen wat een luxe!! Iemand in je vriendenkring die daar een plaatsje op kan reserveren EN je wil meenemen..is wel fijn!
Heen met de MSC Alessia, Duitse crew op weg naar huis, dus de sfeer zat wel goed en German food: Pompernikkel en bonensoep met worst en stukken varken (smaakt beter dan het klinkt ;O). Met zicht op Engeland is het beginnen regenen. Dit zou een vlaagje van 24 uur worden. Gelukkig konden we nog een nachtje aan boord blijven (spaart toch weeral een B&B EN een hoop ellende uit). Die dag dus in de gietende regen en te voet Felixstowe verkend. Niet het meest spectaculaire stadje, maar in de regen is elke stad saai hé. Des avonds een uurtje in "the seamen's bar" doorgebracht. FANTASTISCH attribuut voor de haven. Dit is een bruine kroeg, wachtlokaal, telefooncel en souvenirwinkel-met-de-lelijkste-kitch-ter-wereld allemaal onder één dak GREAT! De collectie vuurtorens- en reddingsboeien-met-klok zijn uniek in dit zonnestelsel.

Zondag 13/08
Nog steeds regen. Fietsen van boord en achter het buske ( ?!?) over de kaai naar de uitgang. Nog geen half uur later stonden we onder wat bomen te schuilen voor een plensbui waar Noach indertijd van dacht: Als ik nu eens een boot zou bouwen… Na een kwartiertje is het wat geminderd met regenen, en dat zou de trend worden voor de rest van de week.
Voor die dag hadden we (zoals voor alle dagen) een 70 tal km gepland. Wat men in Engeland juist bedoeld met "zo vlak als een biljart" weet ik niet, maar -u kent mijn voorliefde voor heuvelachtig landschap- ik noem dit de Himalaya!! Des middags in een Pub Ajuinsoep en steak met fritjes. Food for Champions! Destination die dag: Stowmarket. Een slaapplaats zoeken is in Engeland WEL goed georganiseerd: je rijdt naar de Tourists Information Office, geef je noden op: B&B, 2 kamers, en-suite (wat badkamer-op-de-kamer betekend. Ja ze lopen daar 75 jaar achter hé) en er wordt voor u een reservatie gemaakt. Dus niet rondlopen, aanbellen… zéér goed als je dood en begraven met de bergprijs in je benen aankomt.
B&B Stricklands. Landlady (Poppy) is ook burgemeester van het stadje.
Super schattige bomma van een eind in de 70. Engelser bestaat niet. Als je in de kamers één oog dichtkneep werden stoelen, gordijnen en behang één smakeloos geheel van engelse barokke kitch. Zeer grappig.
klik hier om terug te keren naar de eerste blz.