Vorige blz. Volgende blz.

De Dijle Route 2 (03/07/06)    4495
(Werchter - Leuven) -45-km

Het is maandag, BLOEDheet (32) en rock Werchter Day After!! Waarom dan niet eens ramptouristje spelen en de exodus der festivalgangers gadeslaan? :O)
Ik ben vertrokken in Tildonk en via Delle en Veltem-Beisem Leuven binnengereden lang Gasthuisberg
Van alle vreemde plaatsnamen in die buurt is dit de ENIGE juiste! Er staat namelijk een knoert van een ziekenhuis, maar eerst moet je een beklimming ondergaan, te vergelijken met de K2, de Fujiama en de Kilimanjaro. Bij bak-en-braadtemperaturen was de fun er snel af!! (moet ik nog vertellen dat bergop rijden niet mijn sterkste punt is?)
Vanaf nu is het "all gravy". Bergaf bol je automatisch Leuven binnen. Gebruik hier het detailkaartje! Zoek een leuk terrasje en laat de charme van dit gesjellige sjtadje (en het koude bier) de hel van daarnet uit je benen masseren.
Over Bier gesproken... ik heb Leuven weer verlaten via de Dijle (daar kwamen we tenslotte voor)... Op de grens met Wilsele rij je voorbij des werelds grootste brouwerij...Ooit de Stella, Nu Inbev, amaai mijn voeten!!
Maar, we moeten verder!!

Langs de Dijle door Wijgmaal en Rotselaar kun je de heilige wei van Werchter haast niet missen!
Hier heb ik de toer gedaan langs de Winge en de Demer, door het dorp en zo naar Wakkerzeel.
Het was groots!! De exodus der laatste 10.000 festivalgangers... dagen niet geslapen, geleefd op bier, hamburgers en "frietzakken"... bepakt met rugzakken, flarden van tenten en miljarden "plastieke zakskes". Fan-Tas-Tisch!!
Reggae Geel ( zie ergens begin dit boek) was grappiger. Maar dit was grootser.
De fiestocht dus: Van Wakkerzeel weer naar Tildonk en de rit was afgelopen!

Zoals al meer gezegd... Schoon stukje vlaanderen!
Ze zijn hier knooppuntenpaaltjes aan het zetten!! dus als iemand zich geroepen voelt om een kaart aan te schaffen...

En was uw 14 jarige zoon/dochter op deze editie van Werchter aanwezig: Ik heb ze gezien en ze stonden flink hun tanden te poetsen, en dronken GEEN bier en rookten GEEN frietzakken!!

Het Dijleland


klik hier om terug te keren naar de eerste blz.