Vorige blz. Volgende blz.

De Dijle Route 1 (06/05/06)    4370
(Vlaams Brabant op zijn best) -50-km

De lange winter is eindelijk voorbij, dus gedaan met die korte tripjes in de buurt en weer over naar het grotere werk!
Op de volgende blz. staat een link naar de kaart met de Dijleland routes. Downloaden, stukken uit-photoshoppen en afdrukken die handel!!.
Hoe werkt het: Een beetje zoals de knooppunten: Onderweg staan witte bordjes met groene tekst 'Dijleland Route". Alle routes zijn in 2 richtingen aangegeven en waar de route splitst staan "paddenstoeltjes" met wegwijzers.
Je bepaald dus exact hoe lang je rit zal zijn, waar je vertrekt en aankomt.
Voor deze eerste trip ben ik vertrokken in Kampenhout, via Relst en Buken naar het kanaal en Tildonk. (Waar halen ze toch die namen vandaan?)Delle, Veltem-Beisem, Meerbeek, Kortenberg. Nu richting Nederokkerzeel, maar net over de spoorweg draai je de mechelsesteenweg op. Na een kleine 2 km kom je aan een plaatsje...midden in de velden... waar wat auto's geparkeerd staan.
Hier neem je een pauze!!
Meestal moet je niet lang wachten voor het eerste vliegtuig over je kop scheurt... je staat hier op het einde van de startbaan van Zaventem!! Spektakel verzekerd!

Verder door naar Nederokkerzeel, Berg, en wederom Kampenhout

Knappe streek, lichtglooiend -maar best te doen- Rustig, weer een bende kastelen onderweg... Hier gaan ze mij deze zomer NOG zien !!
De bewegwijzering vraagt aandacht...als je knooppunten gewoon bent is dit ECHT opletten! ik ben 3x fout gereden!
Maar ik had de GPS bij. Prachtig toestel om je uit de miserie te halen EN je lacht je dood met de gezichten die mensen trekken als je voorbij rijdt en er komt " na 100 m linksaf" uit je fiets...Fantastisch! :O)

Het Dijleland


klik hier om terug te keren naar de eerste blz.