Vorige blz. Volgende blz.

Rumst Mechelen (30/10/05)    4000!!
(en nog veel, veel meer)

30 oktober, het was 23°C onderweg !!! Korte broek, één T-shirtje en NOG zweten!!
De 4000 kliks zijn gepasseerd!! Als beloning mijn ketting, tandwielen, remblokjes en (2e) achterband laten vervangen. Voor mijn ketting was het meer dan hoogtijd!! volgende "vidange" is op 7000 kliks!
Inderdaat "laten" vervangen, ik schaam mij wat, maar voor 61 neuros was alles geregeld.
De rit dus:
Ik ben begonnen op KP51 Rumst city asdamme zeggen. Dan alle bruggen over naar KP52 en richting KP78. Je komt voorbij de vijver van Bloso. In dat spel kun je lekker eten, met mooi zicht op het water.
Ik heb dan gekozen voor de landelijke route via KP87, 53, 59 en langs de Zenne naar KP45.
Dan de langst afstand tussen 2 KP's: 16 kliks naar KP54, MAAR OPGELET: Volg op het einde de baan die het Bloso domein passeert RECHTDOOR tot je aan de overkant van het kanaal bent, volg nu KP58. Anders ben je gesjareld op KP54 want je kunt NIET naar de overkant!
Van KP58 naar KP64, en nu...het mooiste stuk: langs de Dijle naar KP57 en verder DOOR 't stad naar KP97,96! Neem zeker deze route!! Mechelen is langs deze kant ECHT mooi!

Nu nog ff doortrekken langs de Dijle en een stukje Rupel om terug naar af, KP51 te geraken.

Wat we ons blijven herinneren:
Het eerste stuk is veldwerk, ik vind dat aangenaam om tussen mais, spruiten, patatjes, koolzaad, rapen, ... te fietsen op die smalle beton/asfalt baantjes. Maar bij vies weer en wind tegen is de fun er snel af!!
Alternatief is de Zenne afrijden hé
De Dijle is HEERLIJK om te volgen!! slingerende zandweggetjes boven op de dijk..Zalig!

De Knooppuntenkaart


klik hier om terug te keren naar de eerste blz.