Vorige blz. Volgende blz.

Scheldelandroute 2 (11/09/05)    3740
(Kut met Peren!!.)
40 km, Alle types fiets

Je kent mij van vorige verhaaltjes van hoe mooi alles is en hoe fijn het is om op die schattige bosweggetjes te rijden... Wel volgende route is een AFRADER van heb ik jouw daar!
Ik ben op KP70 vertrokken naar KP30, dat is "Scheldeboord" en mooi rijden.maar dan, de vergissing van dit leven: Van "Den 30" naar KP18, KP25 en KP24. Fietsen op de Parijse Periferie is ongetwijfeld aangenamer en minder gevaarlijk! Wil je een familielid of goede vriend kwijt, wel neem ze dan mee om dit traject uit te proberen!! Overlevingskansen: sub zero!!
Nu weet ik dat we hier wat drukke banen hebben en we in de "Borinage" van Antwerpen zitten, maar zet hier dan GEEN paaltjes hé mannen!!
Soit... eens in Waarloos KP19 ben ik over Kontich KP22,19,20, Aartselaar KP15 en Wilrijk KP14 terug naar Hémussen (Hemiksem voor de niet kenners) KP33 en 32 gereden.
Het stuk ten oosten van "den Boomsesteenweg" kan wel....maar maakt de stress van Schelle en Niel NIET goed!

Ja dames en heren...Als't NIET goed is zeggen we het ook!

Maar alleen van mijn oren maken zonder een alternatief te geven zou van mij een iets TE modale Vlaming maken... en dat moeten we vermijden uiteraard!!
Dus:
Rij van KP30 naar KP34 en volg de Rupel stroomopwaarts tot in Boom, blijven volgen KP29,28,26,50 tot in Rumst. Da's 10 kliks dijken hoor ik je zeggen. Correct! Maar wel heel sjiek rijden, met hier en daar een plezante verassing: Zo is er het steenbakkersmuseum in Boom, waar je gewoon doorrijdt!
In Rumst werk je jezelf weer naar den 22 en we zijn weer "En route pour des nouvelles avontures"!

De Knooppuntenkaart

klik hier om terug te keren naar de eerste blz.