Vorige blz. Volgende blz. >

DAG 2 Elburg - Bilthoven 75/100 km

De LF 9 loopt nu voor een 50 tal km langs de oever van het Veluwemeer. Voor mij VEEL te veel van het goede. Dus dan de alternatieve route langs Doornspijk en de Veluwe in. Wat bleek: die route is maar in één richting aangegeven: de verkeerde!! Dwz: aan ELK kruispunt alle straten inrijden om bordjes te zoeken. Tot overmaat van ramp: De kaart KLOPT NIET!! (dit is al gemeld aan onze vrienden van de GR) dus die lijdraad had ik ook niet meer.
Het resultaat laat zich raden: Ergens MIDDEN in de Veluwe... HOPELOOS verloren gereden!!
Nu, ZO erg was dat ook niet, het is een PRACHTIGE omgeving (oud loofbos) en ik had het geheime wapen bij! (thx Guy) In een klein cafeetje op het terras de GPS ingesteld op Ark waar de LF 9 weer op de zuideroever komt... en vertrokken.
Van Ark tot in Spakenburg rij je dan lans het Veluwemeer...Mooi!! Als je er ooit komt, Ga dan in Spakenburg tot aan de oude haven. Hier ligt een collectie ZuiderzeeBotters waar een seeseiler ;) als ik het koud van krijgt!
Nu naar Bilthoven waar ik al iets had gereserveerd. Via Baarn kom je in Soest als in Soesterdijk. Dit is het Beverly Hills van Nederland! Kastelen, nee geen villa's, KASTELEN!! staan hier neergepoot met kilometers grond bij... Ongelofelijk!!
Met wat omweg toch 100 kliks, maar ze waren het allemaal waard!! 's avonds WEER lekker gegeten!

DAG 3 Bilthoven - Moerdijk 110 km

Via De Bilt kom je in Utrecht Hier kun je dwarsdoor, of rechtsom. Ik heb voor het laatste gekozen en dat is zeer goed meegevallen. Geen troosteloze buitenwijken, maar Groen all over the place.
De bossen van de Veluwe ruimen nu plaats voor de akkers en boomgaarden van de Betuwe Verder door Nieuwegein, met het bootje naar Vianen en dan het Merwede-kanaal (=Schotevaart with a twist!) gevolgd tot in Gorinchem aan de grote rivieren.
Met de boot over de Merwede richting Werkendam en de Biesbosch. Als je dacht dat je tot nu toe water had gezien, Ho maar!! PRACHTIG natuurgebied!!
Maar, hier waren mijn reserves op... was het het platte land waar toch ALTIJD wat wind staat, waren het de benen, waren het de boeren die ALLEMAAL moesten maaien terwijl een hooikoortslijer voorbij kwam.... het zal een beetje van alles zijn geweest!
Resultaat, na de Moerdijkbrug, ook de moeite, heb ik mij op de trein gezet en ben weer naar Roosendaal gespoord.
klik hier om terug te keren naar de eerste blz.