Vorige blz. Volgende blz. >

De NAP Route (7-9/06/2005)
480 km, best een hybride fiets

INLEIDING
Het NAP of het Normaal Amsterdams Peil is de lijn dwars door Nederland waar de kustlijn zich zou bevinden moesten er geen dijken zijn geweest. Deze lijn loopt van de Duitse grens naar Groningen, Zwolle, Utrecht, Breda en zo naar Zeeland. De helft van Holland zou dus zee worden! Grappige gedachte.
Dit moesten de mensen van de LF (Landelijke Fietsroutes) ook gedacht hebben, want ze hebben er een fietsroute langs uitgestippeld. Namelijk de LF 9.
Voor de mensen die geen idee hebben wat de LF-fen zijn, gooi ik er hier wel een kaartje bij. De bewegwijzering gebeurd met dit soort bordjes.
Alle informatie bij het GR-secretariaat, Van Stralenstraat 40, 2060 Antwerpen, tel. 03 232 72 18
Mijn voorkeur is gegaan naar de route van Noord naar Zuid te rijden ... Ik vind naar huis rijden aangenamer.
En mijn vertrekpunt werd Zwolle. Groningen leek me ZEKER te ver!! Tip: Vertrekken vanuit Belgenland met je fiets op de trein is een giller!! op die trein gaat het niet, op die alleen om dat uur, naar die bestemming alleen door je fiets 24 op voorhand op te sturen, en het kost ALTIJD 25 Euro. Dus: rij naar het dichtstbijzijnde Nederlands station ( in mijn geval Roosendaal) en vertrek daar. Voor Nederlandse treinen: www.ns.nl schitterende site (all die van onze spoorwegen is ook goed h)

DAG 1

2,5 uur sporen naar Zwolle. De trein is toch altijd een beetje op reis h.
De taal die de inboorlingen daar spreken is onbegrijpelijk. Tandenloze Denen met een stuk in hun voeten zijn beter te verstaan! En bij het buitenkomen van het station lacht "de kroketmuur" je al toe. Dus: hoofd wegdraaien, fiets op en rijden!
Na een km of 5 sta je al aan je eerste veer. Over de Ijssel naar Hattem. 1 euro. Hattem is wat een toeristenstadje, niet veel te beleven dus. En kop koffie en een Appelpunt...en weer door. Door de velden op, en ik kan dit niet genoeg herhalen, ronduit SCHITTERENDE fietspaden, dwars door de natuur en VER van alle autoverkeer.
Volgende stop was ook mijn eindpunt voor de dag: Elburg . Onooglijk klein maar bloedje mooi middeleeuws stadje met straten in dambordpatroon. Peter Stuyvesant zal wel van hier gekomen zijn ;O) Hier in de lokale VVV (lees FeeiFeeiFeei) een lijst met bed en brekkies gaan halen, wat gebeld en na een half uurtje stond ik onder de douche. Wie heeft er in godsnaam nog hotels nodig??
Des avonds in het stadje gaan eten .... en jawel, lekker !!!

klik hier om terug te keren naar de eerste blz.